Čestitam, imaš brezplačno dostavo!

Suha Hrana za Pse PLATINUM

Hrana, ki ustreza tvojemu psu.

Poglej naše izdelke

Večina pasjih lastnikov se še vedno odloča za suho hrano (briketi) za pse. Vzrok za to tiči v enostavnem doziranju in daljšem roku uporabe.
Vendar kaj loči običajno (komercialno) in PLATINUM Naravno Hrano za Pse?
V tem članku boš zvedel:

 • Sestavine in Priprava običajne (komercialne) hrane za pse
 • Sestavine, Priprava in Prednosti PLATINUM suhe hrane za pse

Sestavine in Priprava običajne (komercialne) hrane za pse

Približno 95 % vse suhe hrane za pse je proizvedeno po postopku ekstrudiranja, kjer proizvodnja poteka na sledeč način:

Priprava komercialne hrane za pse

Način priprave Običajne hrane za Pse

Sestavine

 • Mesni stranski proizvodi
 • Mesna moka
 • Koruzni in pšenični gluten
 • Soja
 • Stabilizatorji in emulgatorji
 • Sredstva proti strjevanju in želiranju
 • Vabila, barvila, arome in ojačevalci okusa
 • Živalski stranski proizvodi

Priprava

Surove in pred-pripravljene sestavine se pomešajo v velikem mlinu in se segrejejo. Nato gredo skozi velikanski "vijak", imenovan "ekstruder", kjer so izpostavljene visokemu pritisku in vročini. Sestavine se nato posušijo v vroči peči.

V premazni mašini se briket obda z maščobami in ostalimi dodatki, da bo privabil tvojega psa.
Nazadnje se hrana zapakira in pošlje v trgovino.

Večina sestavin v briketih se 3-4x segreje na visoki temperaturi, predno se znajdejo v vrečki s pasjo hrano.
Zakaj je pomembno?

Ker proizvodni proces in segrevanje uničujeta hranilne snovi v pasji hrani!
Vsako pomanjkanje hranilnih snovi vpliva na pasji imunski sistem, kar lahko privede do kroničnih vnetij in bolezni jeter, ledvic, srca,...

Ker običajna hrana vsrka/veže ogromno tekočine, so rezultat briketi z močno porozno strukturo in z veliko zračnih žepov, ki močno absorbirajo tekočino in nabreknejo v pasjem želodcu, kar močno poveča možnost za zasuk želodca.

Sestavine, Priprava in Prednosti PLATINUM suhe hrane za pse

Priporočam enostavno zato, ker jo naš kraševec z veseljem poje in nima nobenih težav. Ko mu dam na izbiro prejšnjo suho hrano in Platinum, je odločitev pri njemu popolnoma jasna- neverjetna razlika. Jaz pa premišljujem kam s prejšnjo hrano, ki mi je ostala.

PLATINUM je več kot odlična hrana za pse. Ko odpreš vrečo Hrane Platinum zelo lepo diši po mesu. Vsebuje mehke brikete, ki so slastni in polnega okusa. Priporočam vsem pasjim jedcem suho in mokro hrano Platinum. Pasji kakec je čvrst in ne smrdi, nimata vetrov in napenjanja po obroku. Zdrav in vesel, predvsem pa zadovoljen pes ob takšni hrani. Aiša in Naai "jo" obožujejta. 

Dolgo smo iskali prehrano, s katero bi dvignili težo našemu nemškemu ovčarju + katera mu ne bi povzročala srbečice kože (bil je namreč izjemno suh in občutljiv na številne prehranske opcije). Smo zelo zadovoljni. Mi in ON!

Priporočam enostavno zato, ker jo naš kraševec z veseljem poje in nima nobenih težav. Ko mu dam na izbiro prejšnjo suho hrano in Platinum, je odločitev pri njemu popolnoma jasna- neverjetna razlika. Jaz pa premišljujem kam s prejšnjo hrano, ki mi je ostala.

PLATINUM je več kot odlična hrana za pse. Ko odpreš vrečo Hrane Platinum zelo lepo diši po mesu. Vsebuje mehke brikete, ki so slastni in polnega okusa. Priporočam vsem pasjim jedcem suho in mokro hrano Platinum. Pasji kakec je čvrst in ne smrdi, nimata vetrov in napenjanja po obroku. Zdrav in vesel, predvsem pa zadovoljen pes ob takšni hrani. Aiša in Naai "jo" obožujejta. .

Dolgo smo iskali prehrano, s katero bi dvignili težo našemu nemškemu ovčarju + katera mu ne bi povzročala srbečice kože (bil je namreč izjemno suh in občutljiv na številne prehranske opcije). Smo zelo zadovoljni. Mi in ON!

Za pripravo kvalitetne suhe hrane za pse so pomembne kvalitetne sestavine in sama priprava, ki mora ohraniti dragocena hranila.

Sestavine

 • Vsaj 70% svežega mesa z beljakovinami, kot jih najdemo v naravi.
 • Lahko prebavljivi ogljikovi hidrati.
 • Hladno stiskana olja za optimalno ravnovesje maščob.
 • Zelenjava z naravnimi antioksidanti in dragocenimi zelišči ter vitamini za uravnoteženo prehrano.

Skrivnost priprave Naravne Hrane za Pse PLATINUM

Ključna metoda priprave je počasno kuhanje v "nežnem parniku“ – sveže meso, narezano na kocke, skuhamo, pri temperaturi samo 95 °C, skupaj s polnovrednimi OH in brez dodane vode.

Po postopku kuhanja se hrana nato počasi in previdno posuši.
Šele ko se hrana ohladi na sobno temperaturo, dodamo hladno stiskana olja, zelišča in vitamine - s tem se ohranijo dragocena hranila.

Hrano takoj pakiramo v zrakotesne ALU vrečke. Tako ostane PLATINUM suha pasja hrana slastna, sočna in okusna od prvega do zadnjega grižljaja!

Prednosti PLATINUM hrane za pse

 • Manjši vnos hrane - beljakovine iz svežega mesa odlikuje visoka biološka vrednost in prebavljivost (nad 95%), kar zmanjša potreben vnos hrane in s tem precej manj obremenjuje pasji metabolizem.
 • Brez preobčutljivosti in alergij - zaradi naravne sestave je intoleranca zelo redka.
 • Manjša možnost zasuka želodca - hrana v želodcu ne nabrekne ali fermentira.
 • Izvrsten okus - čisti mesni sok iz Svežega Mesa poskrbi za mesnat, slasten in sočen okus, ki ga obožujejo prav vsi psi, tudi neješči in izbirčni pasji kosmatinci.

Pogosta vprašanja