Hrana za starejše mačke

Hrana za starejše mačke

Ali potrebujejo starejše mačke posebno hrano?  Mačke, ki so starejše od nekje 10 do 12 let, lahko tretiramo kot seniorje. Pa vendar, ali bo potrebovala hrano za seniorje takoj, ko dopolni 10 let?
Kaj potrebuje dobra mačja hrana?

Kaj potrebuje dobra mačja hrana?

Hrana za mačke je na voljo v mokri ali suhi obliki, od poceni do drage in v najrazličnejših okusih. Bistvenega pomena pa je, da je kvaliteta izbrane mačje hrane ustrezna, da jo mačka z veseljem poje in da s tem zaužije vsa potrebna hranila. To zveni razmeroma preprosto, toda kaj točno pomeni "kvalitetna" mačja hrana?
Kaj če mačka noče jesti

Kaj če mačka noče jesti

Skoraj vsak mačji lastnik se bo strinjal, da so mačke glede hrane zelo izbirčna. Ampak ne glede na to, kako zahteven okus ima tvoja mačka, je nenavadno, če ta nenadoma preneha jesti svojo hrano, ki jo je navajena. Razlogov, zakaj mačka preneha jesti, je lahko veliko.
Aktivno hranjenje pri mačkah

Aktivno hranjenje pri mačkah

Če si kdaj opazoval zunanje mačke ali mačke v svojem naravnem okolju, si verjetno opazil, da vsak dan sledijo isti rutini - igra oz. lov, hranjenje in počitek. Danes se večini mačk ni treba več truditi z lovom plena, da bi dobile hrano, ker jih obrok že čaka v posodici. Žal pa se je potrebno zavedati, da takšna oblika hranjenja za mačjo vrsto ni primerna.
Sprememba prehrane pri mačkah

Sprememba prehrane pri mačkah

Ali tvoja mačka kljub vsemu trudu in ljubezni noče jesti nove hrane, ki si jo izbral? Brez skrbi, nisi edini. Zelo malo je tistih srečnih lastnikov mačk, ki jim zamenjava hrane uspe brez težav. Torej brez skrbi, nisi prvi, ki išče trike za pomoč pri zamenjavi hrane.