Kot ostala podjetja tudi IgiS, Igor Slatinek s.p. uporablja »piškotke« za izboljšanje brskanja po naših spletnih straneh.

KAJ JE PIŠKOTEK?
Piškotek predstavlja skupek informacij, ponavadi zgrajen iz zaporedja številk in črk na podlagi katerih spletna stran identificira obiskovalca ob njegovem ponovnem obisku spletnega mesta.
ZAKAJ SE UPORABLJA?
Piškotki so pomembni za delovanje spletnih mest saj na podlagi pridobljenih informacij obiskovalcem nudijo hitro in preprosto uporabniško izkušnjo pri brskanju po strani.
IN KAJ TO PRAVZAPRAV V PRAKSI POMENI ZA UPORABNIKE?
V kolikor ste ob prvem obisku nekega spletnega mesta izbrali npr. slovenski jezik, se vam ob ponovnem prihodu na spletno mesto, stran avtomatično prikazala v izbranem jeziku.
Piškotki nam pomagajo tudi v procesu beleženja gesla in nam ga ravno zato ni treba vsakič znova vpisovat. Ob enem pa piškoti lastnikom spletnih mest omogočajo analiziranje prometa spletnih strani.

 

Podatki, ki pridobljeni s pomočjo piškotkov na spletnih straneh podjetja IgiS, Igor Slatinek s.p. se lahko uporabljajo za različne namene, vključno z naslednjimi:
- Nujno potrebni: ti piškotki so nujno potrebni zato, da se lahko gibljete po spletni strani in uporabljate njene funkcije, kot npr. dostopate do varnih področij spletne strani ali shranjujete izdelke v košarico.
- Delovanje: ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, npr. katere strani obiskujejo najpogosteje in ali prejemajo obvestila o napakah. Te piškotke uporabljamo za izboljšanje delovanja spletne strani v bodočih verzijah.
- Funkcionalnost: Ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni vaše izbire, kot npr. uporabniško ime, jezik ali regija, iz katere prihajate, in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo.
- Google Analytisc in Facebook:

Piškotki Google Analytics : __utma __utmb __utmc __utmv __utmz. S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statementČe želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Facebook piškotek se uporablja pri prijavi v spletno trgovino s pomočjo Facebook uporabniškega računa.


Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete vas opozarjamo, da ne boste mogli dostopati do delov spletne strani oziroma uporabljati vseh funkcij spletne strani.

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.


POMEMBNO!

Piškotki so datoteke na vašem računalniku. Da bi odstranili piškotke, preverite zgornje povezave za navodila, kako v vašem brskalniku izbrišete piškotke.

Izdelek je dodan v seznam želja
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.