1

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine Platinum so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov .
S spletno trgovino IgiS upravlja podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:  

-identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

 • -kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • -bistvene značilnosti blaga oziroma storitev ,
 • -dostopnost artiklov ,
 • -pogoje dostave (način, kraj in rok dostave),
 • -vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidne, ali vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • -način plačila in dostave,
 • -rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop.

Načini plačila

Spletna trgovina IgiS omogoča naslednja plačila:

 • -z gotovino ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja ali ob brezplačni dostavi na dom,
 • -plačilo po povzetju z gotovino. Pošiljko vam dostavi Pošta Slovenije,
 • -plačilo s predhodnim nakazilom (po ponudbi/predračunu). Pošiljko vam dostavi Pošta Slovenije.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Cene

Cena veljajo za vse uporabnike spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s statusom »Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji znani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Postopek nakupa

 • »Naročilo sprejeto«. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupec ima možnost, da naročilo prekliče v roku ene ure. Na spletni strani so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • »Naročilo potrjeno«. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila se kupca po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dostave.
 • »Blago odpremljeno«. Naročilo je odposlano na naslov kupca.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni naslov prodaja@igis.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe,  je strošek vračila blaga. Kupec mora v petnajstih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago, nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. 
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS in Pošta Slovenije.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. 
Ponudnik za nedoločen čas hrani pri registriranih članih: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. 
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. 
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Avtor mnenja izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh 
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. 
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni brez predhodnega opozorila.

Promocijska koda za popust

Promocijski kuponi vsebujejo kodo, ki jo vnesete ob zaključku naročila v posebej za to namenjeno polje. Vaš popust se obračuna na koncu naročila in ne zajema stroškov pošiljanja. Do brezplačne poštnine ste upravičeni le, če vaše naročilo s upoštevanjem popusta presega dogovorjen znesek, ki je objavljen na spletni strani. Nekateri kuponi so omejeni le na določene izdelke. Če boste želeli kupon uporabiti za drugi izdelek, vas bo sistem na to opozoril.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru težav se lahko  kupec poveže s podjetjem telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se lahko odda prek e-poštnega naslova info@igis. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Vprašanja v zvezi s Splošnimi pogoji uporabe spletne trgovine shop.platinum.si lahko uporabnik pošlje s pomočjo spletnega obrazca, po navadni pošti na naslov: IgiS, Igor Slatinek s.p. , Mala vas 27/a , 1000 Ljubljana.

Elektronski naslov: info@igis.si


Za reševanje vseh morebitnih sporov v zvezi s spletnim mestom www.igis.si je pristojno sodišče v Ljubljani.


Accept

Site use cookies