Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine naravnaHranaZaPse.si sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.
S spletno trgovino upravlja podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Zaščita pravic

Predmet tega obvestila je spletna stran na naslovu www.naravnahranazapse.si . Vsa vsebina na tej spletni strani je last podjetja IgiS, Igor Slatinek s.p. , Mala vas 27a, 1000 Ljubljana DŠ: 66963796 in je informativne narave.

Omejena odgovornost

Podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p. se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbelo za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin na spletnem mestu www.naravnahranazapse.si s čimer ne izključuje možnosti za pojav morebitnih napak in nepravilnosti med objavljenimi vsebinami. Avtorji vsebin na spletnih mestu ne prevzemajo odgovornosti za brezpogojno točnost navedenih informacij in s tem za morebitno škodo, izgubljeni dobiček in/ali nepremoženjsko škodo, ki bi jo uporabnik ali uporabnica utrpel/-a zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti oz. motenega delovanja le-tega.
Prav tako lahko IgiS, Igor Slatinek s.p. vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Omejena pravica uporabe vsebin

Na podlagi Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) je podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p., s sedežem Mala vas 27a Ljubljana, nosilec materialnih in avtorskih pravic nad vsebinami objavljenimi na spletnem mestu, zato je vsakršno kopiranje, razmnoževanje, prepisovanje, priredba in/ali razširjanje vsebine ali kateregakoli dela vsebine v komercialne namene brez pisnega dovoljenja podjetja IgiS, Igor Slatinek s.p izrecno prepovedano. Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu www.naravnahranazapse.si za svojo osebno uporabo pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe.

Varovanje osebnih podatkov in posredovanje informacij

IgiS, Igor Slatinek s.p. bo z vsemi podatki, zbranimi na straneh www.naravnahranazapse.si, razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.
Ko vnesete na katerokoli našo spletno stran vaš e-mail naslov se v celoti strinjate, da lahko podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p. , Mala vas 27a, 1000 Ljubljana DŠ: 66963796 (v nadaljevanju upravljavec osebnih podatkov) uporabi vnešene podatke (kot npr. e-mail naslov, telefonsko številko itd.) za namene neposrednega trženja, statistično obdelavo, izdelavo raziskav, pošiljanje ponudb, promocijskih gradiv, voščilnic, revij, raznih nagradnih akcij ter vabil na dogodke, komuniciranja, vsakodnevnega izvajanja marketinških raziskav, prilagajanja ponudbe, segmentiranja in izvajanja drugih vrst tržnih in poslovnih analiz ter za druge namene.
Če posameznik ne želi, da mu upravljavec osebnih podatkov pripravi prilagojeno ponudbo glede na obisk njegove spletne strani lahko bodisi onemogoči piškotke na svojem brskalniku ali pa ne posreduje svojih podatkov znotraj obrazca na spletni strani upravljavca ter tako zagotovi svojo anonimnost. Privoljenje lahko posameznik prav tako kadarkoli prekliče z obvestilom o prenehanju uporabe njegovih osebnih podatkov na naslov info@igis.si ali se odjavi direktno iz prejete elektronske pošte, poslane preko tretjih orodij za pošiljanje masovne e-pošte.

Vrste piškotkov na naši spletni strani
1.Obvezni piškotki
Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani www.naravnahranazapse.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska
Upravljalci spletnega mesta si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Ostali piškotki (3rd partiy cookies)
Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletni strani www.naravnahranazapse.si se piškotki socialnih omrežij NE nalagajo avtomatsko, temveč zgolj na izrecen zahtevek obiskovalca s klikom na logo posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci nimamo vpliva.

Katere piškotke uporablja spletno mesto www.naravnahranazapse.siUporabljamo
naslednje piškotke:1.Obvezni
za delovanje strani
cc_necessary
cc_analytics
To so obvezni piškotki, v njih si zabeležimo ali se strinjate z uporabo posamezne vrste piškotkov ali ne. Ti piškotki imajo trajanje malenkost manj kot 365 dni.

2. Statistika obiska
__utma
__utmb
__utmc
__utmz
To so piškotki, ki jih uporablja orodje Google Analytics. Omogočajo nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Ti piškotki imajo tranjanje do 2 leti.

Vas lahko Google idntificira na podlagi teh piškotkov?
Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

3. 3rd partiy cookies
V primeru da s klikom vključite katerega od socialnih vtičnikov, je mogoče, da vam le to vstavi svoj piškotek. Nad temi piškotki spletno mesto www.naravnahranazapse.si nima vpliva, zaradi tega družabnim omrežjem nalaganje piškotkov preprečimo, dokler obiskovalci tega izrecno ne zahtevajo s klikom. S klikom na ikono družabnega omrežja se zaženejo vtičniki, ki vam lahko nastavijo svoje piškotke in nad njimi nimamo nadzora. Nalaganju piškotkov se lahko preprosto izognete tako, da vtičnikov ne aktivirate. Vtičniki, ki jih uporabljamo so vtičniki družabnih omrežij Twitter, Facebook in Google+

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:  

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 • dostopnost artiklov,
 • pogoje dostave (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidne, ali vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop.

Načini plačila

Spletna trgovina NaravnaHranaZaPse omogoča naslednja plačila:

 • z gotovino ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja ali ob brezplačni dostavi na dom,
 • plačilo po povzetju s gotovino. Pošiljko vam dostavi Pošta Slovenije ali podjetje GLS,
 • plačilo s predhodnim nakazilom (po ponudbi/predračunu). Pošiljko vam dostavi Pošta Slovenije ali podjetje GLS,
 • Plačilo preko ponudnika plačilnih storitev PayPal

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Cene

Cena veljajo za vse uporabnike spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s statusom »Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji znani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Postopek nakupa

 • »Naročilo sprejeto«. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupec ima možnost, da naročilo prekliče v roku ene ure. Na spletni strani so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • »Naročilo potrjeno«. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila se kupca po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dostave.
 • »Blago odpremljeno«. Naročilo je odposlano na naslov kupca.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni naslov prodaja@igis.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Kupec mora v petnajstih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago, nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. 
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS in Pošta Slovenije.

Mnenja strank

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Avtor mnenja izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh .Podjetje IgiS, Igor Slatinek s.p. se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbelo za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin v spletni trgovini naravnahranazapse.si s čimer ne izključuje možnosti za pojav morebitnih napak in nepravilnosti med objavljenimi vsebinami. Avtorji vsebin na spletnih mestu ne prevzemajo odgovornosti za brezpogojno točnost navedenih informacij in s tem za morebitno škodo, izgubljeni dobiček in/ali nepremoženjsko škodo, ki bi jo uporabnik ali uporabnica utrpel/-a zaradi uporabe spletnega mesta ali nezmožnosti oz. motenega delovanja le-tega.
Prav tako lahko IgiS, Igor Slatinek s.p. vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. 
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni brez predhodnega opozorila.

Promocijska koda za popust

Promocijski kuponi vsebujejo kodo, ki jo vnesete ob zaključku naročila v posebej za to namenjeno polje. Vaš popust se obračuna na koncu naročila in ne zajema stroškov pošiljanja. Do brezplačne poštnine ste upravičeni le, če vaše naročilo s upoštevanjem popusta presega dogovorjen znesek, ki je objavljen na spletni strani. Nekateri kuponi so omejeni le na določene izdelke. Če boste želeli kupon uporabiti za drugi izdelek, vas bo sistem na to opozoril.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru težav se lahko kupec poveže s podjetjem telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se lahko odda prek e-poštnega naslova info@igis.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Vprašanja v zvezi s Splošnimi pogoji uporabe spletne trgovine naravnahranazapse.si lahko uporabnik pošlje s pomočjo spletnega obrazca, po navadni pošti na naslov: IgiS, Igor Slatinek s.p. , Mala vas 27/a , 1000 Ljubljana.

Elektronski naslov: info@igis.si


Za reševanje vseh morebitnih sporov v zvezi s spletnim mestom naravnahranazapse.si je pristojno sodišče v Ljubljani.

Product added to wishlist

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.