Čestitam, imaš brezplačno dostavo!

Vnetje dlesni

boleče in nevarno

Vnetje dlesni pri psih in mačkah

Pri več kot 80% psov se že v prvih 3 letih življenja pokaže zgodnje vnetje dlesni. Vnetje dlesni pri psih (gingivitis) se lahko razvije v parodontalno bolezen (parodontitis) in je najpogostejša zobna težava pri psih.

Vnetja dlesni – boleče in nevarno

Parodontalna bolezen prizadene obzobna tkiva, njen glavni pokazatelj pa so vnete in krvaveče dlesni.
Predpogoj za nastanek paradontoze so zobne obloge oziroma bakterijski plak, ki sestoji iz sline, delcev hrane in bakterij. Sčasoma se plak mineralizira in se nalaga na zobeh kot nekakšen biofilm – to so rjave trde obloge, ki jih poznamo pod imenom zobni kamen.

 Zobne obloge oz. bakterije na oblogah povzročijo vnetje dlesni (gingivitis). Če vnetja ne zdravimo, se ta razširi na vsa obzobna tkiva in povzroči nastanek parodontoze (parodontalna bolezen) – to je vnetje v ustni votlini, ki se začne v žepku med dlesnijo in zobom. Ena izmed posledice je tudi izguba zob.

Nastanek zobnega kamna

Bakterije, ki povzročajo vnetje, so glavni vzrok za obolenje obzobnih tkiv, kamor spada tudi čeljustna kost. Prisotnost bakterij ima lahko za posledico tudi huda obolenja organov (jeter, kronična odpoved ledvic ali srca). To predstavlja resno grožnjo za telo in imunski sistem živali ter tveganje za zdravje tvojega ljubljenčka.

Kako prepoznaš vnetje dlesni (gingivitis)?

Pokazatelji, na katere moraš biti pozoren in kažejo na problem v pasji ustni votlini, so:

  • Pordele ali krvaveče dlesni.
  • Zobne obloge in zobni kamen.
  • spremeni se odnos psa do igre, lahko se pojavijo sledi krvi na igrači ali predmetu, katerega žveči.
  • Zmanjšanje apetita in odklanjanje trde prehrane.
  • Slab zadah, ki se ponavlja oz. je  stalno prisoten.
  • Kazanje bolečine pri hranjenju.
  • Žvečenje le na eni strani gobčka.
  • Žival ne dovoli dotikanja po gobčku ali drgnjenje gobčka s taco ali ob predmet.
Prepoznaj vnete dlesni

Zdrave dlesni so rožnate, vlažne, gladke in sijoče. Glede na barvo dlake ali pasme so lahko dlesni pegaste ali popolnoma temno pigmentirane.
Vnetje dlesni pri psih in mačkah prepoznaš po rdečih robovih na prehodu od zoba do dlesni.

Zdrav zob in dlesen

Zdrav zob in dlesen. Zdrave dlesni so rožnate, mokre, gladke in sijoče. Odvisno od barve dlake ali pasme so lahko dlesni tudi pegaste ali popolnoma temno pigmentirane.

Vnetje dlesni

Vnetje dlesni. Na zobeh se začnejo nabirati mehke zobne obloge oziroma plak. Zobne obloge povzročijo vnetje dlesni (gingivitis). Glede na obseg se lahko vnetje dlesni pokaže kot tanka, rdeča črta pa vse do pordelosti celotne dlesni.

Vnetje dlesni napreduje v paradontozo

Paradontitis. Vnetje dlesni napreduje v paradontozo. Obloge postajajo trše in se spremenijo v zobni kamen. Ustvarijo se obzobni žepi, pojavi se močnejši neprijeten zadah.

Napredni paradontitis

Napredni paradontitis. Če bolezen napreduje povzroči postopno propadanje obzobnih tkiv. Zobni žepi so globoki, hranjenje je oteženo, prisoten je nenehno slab zadah. Zobje so zaradi odmika dlesni navidezno precej podaljšani, majejo se in nazadnje lahko izpadejo.

Pred in po uporabi OralClean+Care

Pred začetkom zdravljenja z OralClean+Care

Pred začetkom zdravljenja z OralClean+Care, vidi se zobni kamen in vnete dlesni.

Pom 2 mesecih zdravljenja z OralClean+Care

Po 2 mesecih je OralClean+Care odstranil zobni kamen in zmanjšal vnetje dlesni.

Učinkovito in obenem nežno - v domači medicini se semena Citrusov uporabljajo kot protibakterijsko sredstvo. Ta naravna sestavina v OralClean+Care izdelkih v kombinaciji z rastlinskimi eteričnimi olji čisti zobe tako, da počasi raztopi bakterijski film in nežno odstrani zobne obloge.
Dragocene sestavine prodrejo do globine obzobnih žepov ter delujejo protivnetno in protibolečinsko.

Kaj pravijo naši kupci