Mokra hrana za pse

Fleischsaftgarung

- enaka kvaliteta hrane za pse in ljudi

Mokra hrana za pse, pripravljena s Fleischsaftgarung

Za pripravo naše mokre hrane uporabljamo FSG (Fleischsaftgarung). Nastal je v kuhinji in ne v industrijski proizvodnji pasje hrane. Metoda temelji na tehnikah, ki jih kuharski mojstri pogosto uporabljajo, da z mesnimi sokovi naredijo meso okusnejše in bolj zdravo. Način priprave pasje hrane po metodi FSG (Fleischsaftgarung) je prilagojen fizičnim potrebam in interesom psa.

Mokro hrano za pse po metodi FSG pripravljamo kot v domači kuhinji, s kuhanjem svežega mesa v lastnem mesnem soku. Postopek priprave mokre hrane temelji na tehniki hitrega kuhanja. Da bi to dosegli, sveže meso kuhamo neposredno v Tetra Recart® embalaži, ki edina omogoča, da temperatura kuhanja hitreje doseže sveže meso na sredini, kot pa bi ga v okrogli pločevinki.

Hranljiva mokra hrana za pse

Posebej hranljiva

Fleischsaftgarung (FSG) ohranja biološko pomembna hranila v naši mokri hrani. To je zaradi:

 • hranljivih mesnih sokov v svežem mesu, 
 • krajšega čas kuhanja v primerjavi z običajno mokro hrano v pločevinkah,
 • dejstva, da mesni sokovi niso razredčeni (ne dodajamo vode).
Prava poslastica za tvojega psa

Slastna mesna poslastica

Fleischsaftgarung je slasten grižljaj za tvojega psa, popolnoma brez vabil, arom, barvil ali ojačevalcev okusa. To je zaradi:

 • Svežega mesa (mišično meso, brez drobovine), ki se kuha v čisti obliki v lastnem mesnem soku. To pomeni, da vode ne dodajamo!
 • Tehnike hitrega in nežnega kuhanja v Tetra Recart® embalaži, ki zagotavlja, da se sočna aroma in okus med kuhanjem ne izgubijo, kot se to pogosto dogaja pri kuhanju v pločevinkah.
Hranljiva hrana za pse

Zelo prebavljivo

Fleischsaftgarung (FSG) naredi našo mokro hrano zelo prebavljivo in hranljivo. To je posledica velike količine svežega mesa, ki omogoča kuhanje v mesnem soku.

Pasji prebavni sistem je zasnovan za uživanje mesa. To pomeni, da psi hitreje in bolj učinkovito prebavijo meso kot ljudje. Zato je mokra hrana, pripravljena s Fleischsaftgarung (FSG) lahko prebavljiva in učinkovito izkoriščena. Posledično so iztrebki majhni, stabilne oblike in nimajo neprijetnega vonja, tekstura blata pa vašemu psu olajša iztrebljanje.

nerazredčena hrana za pse

Nerazredčeno

Pri Fleischsaftgarung (FSG) se sveže meso kuha samo v lastnem mesnem soku, brez dodane vode, zato je hrana popolnoma nerazredčena.
Zaradi visoke hranilne vrednosti mesa in mesnih sokov se zmanjša (količinsko) potreben vnos hrane, kar vpliva na manjšo obremenjenost želodca in prebavnega sistema ter pozitivno na dolgoročno zdravje tvojega psa.
V praksi to pomeni: Vsak 375-gramski paket PLATINUM MENU je po hranilni vrednosti enakovreden 800-gramski pločevinki tradicionalne mokre hrane za pse. Plačaš manj, dobiš več!

vsebuje manj ogljikovih hidratov

Manj ogljikovih hidratov

Mokra hrana Fleischsaftgarung (FSG) vsebuje le tolikšen delež ogljikovih hidratov, ki je potreben za zdravje tvojega psa in ne vsebuje glutena, pšenice, soje ali GSO. Preveč ogljikovih hidratov upočasni prebavo in je pogosto vzrok za nastanek zobnega kamna.

 • lažja prebava,
 • manj možnosti za nastanek zobnega kamna.

Na ravni človeške hrane

Metoda priprave hrane FSG povzdigne hrano za pse na nivo človeške hrane. Na prvi pogled se za nekatere lastnike psov to sliši kot pretiravanje, ampak a ni pes naš najboljši prijatelj in del naše družine (krdela)?

Za dobro počutje v naši družini je pomembno, da je tudi njegova prehrana na nivoju ostalih družinskih članov.
Izvor hišnega psa sega 15.000 let nazaj. Danes je gozd za psa zabaven, ne pa alternativa za življenje. Družina je v celoti nadomestila krdelo. V preteklosti je na zdravo počutje psa vplival položaj v krdelu, danes pa nanj vpliva njegov položaj v družini.

Zato mora biti tudi prehrana na enaki ravni kot človeška in prilagojena njegovim potrebam.

ne maram pločevink!

Stran s pločevinko

Kratek čas kuhanja je mogoč zaradi posebne oblike Tetra Recart® pakiranja, kjer optimalna temperatura kuhanja hitreje doseže sveže meso na sredini, kot ga doseže v okrogli pločevinki. Zato se pasja hrana v pločevinkah segreva dalj časa, kar pomeni, da je hrana ob robu pogosto prekuhana, kar ima negativni vpliv na hranilne snovi in okus.

 • okolju prijazna embalaža,
 • prihranek prostora,
 • enostavna uporaba.
FSG za zaščito zdravja psov

V svetu, kjer je prisotnih polno reklamnih obljub, le stežka ločimo dobro od slabega. Zato smo TÜV SÜD ELAB (sedaj ELAB Analytik GmbH) pooblastili, da našo hrano za pse redno in neodvisno preverja. Preverja se:

 • Naš delež svežega mesa. Preverja se skladnost recepta in priprave.
 • Naša izjava (deklaracija). Preverja se, ali so vse uporabljene sestavine pravilno označene.
 • Mikrobiološka sestava. Preverja se vsebnost škodljivih snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje tvojega najboljšega prijatelja.