Mačke jo obožujejo ❤️

Hrana za mačke - najboljša izbira in hitra dostava na dom – PLATINUM

Prehranjevanje tvoje mačke je bistvenega pomena za njeno dobro počutje in zdravje. Z različnimi možnostmi na trgu se včasih težko odločimo, katera hrana je za naše kosmatince najboljša opcija. PLATINUM ponuja rešitve, ki združujejo kvaliteto, upoštevanje prehranskih potreb mačk vseh starosti in pasem ter hitro dostavo na tvoj dom.

Kakšna je idealna mačja hrana?

Pri izbiri hrane za tvojo mačko je ključnega pomena razumeti njene specifične prehranske potrebe. Mačke so po naravi mesojede, kar pomeni, da potrebujejo prehrano, bogato z visokokakovostnimi beljakovinami. Te beljakovine so pomembne za vzdrževanje mišične mase in splošnega zdravja. Pri izbiri hrane je potrebno biti pozoren na visoko vsebnost mesa in drugih živalskih proizvodov, ki zagotavljajo vse esencialne aminokisline, ki jih tvoja mačka potrebuje za optimalno zdravje.

Kvalitetna hrana za mačke mora biti prilagojena starosti, zdravju in življenjskemu slogu tvoje mačke. Vsako življenjsko obdobje, od mačjega mladička do starejše mačke, prinaša različne prehranske zahteve. 

Popolna prehrana za odrasle mačke

Odrasle mačke potrebujejo uravnoteženo prehrano, ki vključuje vse potrebne hranilne snovi, proteine, maščobe, ogljikove hidrate, vitamine in minerale. Kvalitetna hrana za odrasle mačke, kot so briketi PLATINUM, ponuja popolno kombinacijo teh elementov, prilagojeno prehranskim potrebam odraslih in mladih mačk, da ohranijo zdravje in vitalnost.

Suha hrana proti mokri hrani: Katera je boljša?

Izbira med suho in mokro hrano za mačke je odvisna od več dejavnikov, vključno z zdravstvenim stanjem mačke, njenimi prehrambnimi navadami in lastnikovimi preferencami. Suha hrana za mačke je zaradi svoje praktičnosti in dolgega roka trajanja zelo priljubljena, medtem ko mokra hrana za mačke lahko zagotavlja dodatno hidracijo. Idealno je, da v prehrani vaše mačke uravnotežite oboje.

Hrana za mačje mladiče

Mačji mladiči potrebujejo hrano, ki je bogata z energijo in hranili, da podprejo njihovo hitro rast in razvoj. Hrana za mačje mladiče je običajno obogatena z visoko vsebnostjo beljakovin, maščob in drugih pomembnih hranil, ki so ključna za razvoj močnih mišic in zdravega imunskega sistema. Ko mačka raste, se njene potrebe spreminjajo, zato je pomembno, da prehrano prilagajaš njenemu življenjskemu obdobju, da zagotoviš optimalno zdravje in dobro počutje.

Kako izbrati pravo hrano za svojo mačko?

Izbira hrane, ki je blizu naravni prehrani mačk, je ključnega pomena za njihovo zdravje in dobro počutje. Mačke potrebujejo prehrano bogato z beljakovinami, ki odraža njihovo mesojedo naravo. To pomeni, da je kvalitetna hrana, bogata z mesom, brez nepotrebnih dodatkov in žit, najbolj primerna za mačke.

Prepoznavanje znakov kakovostne mačje hrane

Če želiš svoji mački zagotoviti hrano, ki je čim bližje njeni naravni prehrani, išči izdelke, kjer je meso navedeno kot prva sestavina. Preveri tudi seznam sestavin za dodatke, kot so vitamini in minerali, ki podpirajo mačje zdravje. Izognite se hrani z visoko vsebnostjo žit in nepotrebnih polnil.

Prav tako upoštevajte potrebe svoje mačke glede na njeno življenjsko obdobje. Breje in doječe mačke ter mačji mladiči imajo povišane prehranske potrebe, zato poskrbite, da boste izbrali hrano, ki je posebej formulirana za podporo njihovemu razvoju in zdravju.

HRANA ZA MAČKE PO METODI PLATINUM FRESHMEATDRYER

S segrevanjem se povečuje prebavljivost mesa. Kot so ugotovili znanstveniki z univerze Harvard, se lahko toplotno denaturirane beljakovine prebavijo hitreje kot surovo meso, kar velja tako za ljudi kot živali. Prav tako segrevanje mesa uniči vse morebitno prisotne patogene (klice in bakterije) in tako zmanjša porabljanje telesne energije za boj proti okužbam.

Popolna hrana po metodi Freshmeatdryer omogoča pripravo polnovredne mačje hrane iz svežega mesa, ki odstopa od komercialne mačje hrane na trgu. Naša mačja hrana se pripravlja pri nizkih temperaturah, s čimer se v hrani ohranijo vsa dragocena naravna hranila in aminokisline, ki jih mačke potrebujejo za svoje zdravje. Ker kot glavni vir beljakovin uporabljamo visok delež svežega mesa, naša hrana vsebuje več kvalitetnih beljakovin kot pri hranah, ki so po večini narejene iz živalske moke, mesne moke ali rastlinskih beljakovin.

Prav tako se zaradi posebnega postopka priprave v naši mačji hrani ohrani naravni okus mesa, ki ga mačke še kako obožujejo. To so nekatere izmed lastnosti, po katerih se hrana za mačke po metodi Freshmeatdryer razlikujejo od običajne mačje hrane.

PREDNOSTI SUHE HRANE ZA MAČKE PO METODI PLATINUM FRESHMEATDRYER

Mačja hrana po metodi Freshmeatdryer vsebuje številne dragocene lastnosti, ki koristijo mačjemu zdravju. Naša suho hrano za mačke pripravljamo izključno iz svežega mesa, popolnoma brez mese ali živalske moke (ki jo pogosto najdemo v komercialni suhi hrani za mačke). Prav tako ne vsebuje žit, ki "vsebujejo" gluten.
Zato našo mačjo hrano odlikujejo visoka vsebnost beljakovin, hranljivost in lahka prebavljivost, kar pozitivno vpliva na zdravje vaše mačke.

Poleg tega v našo mačjo hrano ne dodajamo arom ali vabil, kot je recimo mačja meta, prav tako je naša mačja hrana brez žit. Tudi brez tega je naša mačja hrana izredno privlačna tudi za bolj izbirčne mačke z visokimi kriteriji. Razlog je v tem, da zavoljo posebnega postopka priprave, v mačji hrani ostanejo hranilno bogat mesni sok in mesne maščobe, ki so glavni nosilni omamnega mesnega okusa.

Upravljanje s posebnimi prehranskimi potrebami

Nekatere mačke imajo posebne prehranske zahteve zaradi zdravstvenih stanj, kot so alergije, občutljiva prebava ali specifične potrebe obdobja, kot so sterilizacija, brejost ali dojenje.

Izbira hrane glede na starost vaše mačke

Starost tvoje mačke močno vpliva na njene prehranske potrebe. Z različnimi življenjskimi obdobji prihajajo spremembe v potrebah po energiji, hranilih in celo količini hrane, ki jo vaša mačka potrebuje.

Mladiči, na primer, potrebujejo več kalorij in hranil za podporo hitri rasti in razvoju, medtem ko starejše mačke morda potrebujejo manj kalorij, da preprečijo pridobivanje telesne teže. Pomembno je, da prilagodiš prehrano tvoje mačke njeni starosti, da zagotoviš, da prejema vsa potrebna hranila za podporo njenemu zdravju.

Starejše mačke potrebujejo manj kalorično hrano, ki preprečuje debelost in podpira zdravje sklepov. Kakšno hrano potrebujejo starejše mačke si lahko prebereš v članku ali potrebujejo starejše mačke posebno hrano?

Zakaj je suha hrana za mačke tako priljubljena?

Prednosti suhe hrane za mačke

Suha hrana za mačke je priljubljena zaradi svoje priročnosti, dolgega roka trajanja in ekonomske učinkovitosti. Omogoča enostavno merjenje porcij in je odlična za vzdrževanje zdravja zob. Suha hrana iz PLATINUM serije je izdelana iz visokokakovostnih sestavin, ki zagotavljajo uravnoteženo prehrano.

Kako suha hrana vpliva na zdravje mačk?

Suha hrana za mačke lahko pozitivno vpliva na zdravje zob in dlesni, saj pomaga pri odstranjevanju zobnih oblog. Vendar je pomembno, da je suha hrana kvalitetna in mački zagotavlja vse pomembne sestavine, poleg tega pa ja pomembno, da je tvoji mački na voljo dovolj tekočine.

Katera hrana za mačke - suha ali mokra hrana za mačke?

Za optimalno zdravje in hidracijo je pomembno, da v prehrani vaše mačke najdete pravo razmerje med suho in mokro hrano. Suha hrana zagotavlja praktičnost in podporo zobnemu zdravju, medtem ko mokra hrana pomaga ohranjati hidracijo.

Prehranski dodatki za mačke

Pomembnost tavrina in drugih hranil v mačji prehrani

Prehranska dopolnila za mačke so še posebej koristna v določenih življenjskih obdobjih ali ob zdravstvenih težavah. Na primer, omega-3 maščobne kisline lahko pomagajo pri podpori koži in dlaki, medtem ko probiotiki podpirajo zdravo prebavo.

Tavrin je kot esencialna aminokislina pomembna sestavina mačje prehrane. Ker mačke tavrina ne morejo proizvajati same, ga lahko zaužijejo samo s hrano. Zato naša suha mačja hrana PLATINUM vsebuje optimalno količino tavrina in je optimalno prilagojena naravnim mačjim potrebam.

Uporaba dopolnil mora biti premišljena in prilagojena posameznim potrebam tvoje mačke. Prekomerno dodajanje dopolnil lahko povzroči neravnovesje in škoduje zdravju vaše mačke, zato sledi priporočenim količinam in navodilom za uporabo.

Hrana za posebne potrebe: sterilizirane mačke

Sterilizirane mačke potrebujejo manj kalorij, medtem ko breje in doječe mačke potrebujejo več energije in hranil. PLATINUM je razvil hrano za sterilizirane mačke, ki zadovoljujejo njihove posebne prehranske potrebe s kakovostno in uravnoteženo hrano.

Kako integrirati prehranske dodatke v dnevno prehrano mačk

Prehranski dodatki so lahko koristen del prehrane vaše mačke, še posebej če ima specifične zdravstvene potrebe. Pomembno je, da se pred dodajanjem kakršnih koli dodatkov posvetujete z veterinarjem, da zagotovite, da bodo ti koristili zdravju vaše mačke brez tveganj prekomernega doziranja ali interakcij.

PRAKTIČNI NASVETI ZA HRANJENJE

Uravnotežena prehrana je ključnega pomena za zdravje in dobro počutje tvoje mačke. Z upoštevanjem nekaj osnovnih smernic lahko zagotoviš, da vaša mačka prejme vsa potrebna hranila.

KOLIKO HRANE?

Poznavanje prave količine hrane je bistveno za preprečevanje prekomerne teže in povezanih zdravstvenih težav. Količina hrane, ki jo tvoje mačka potrebuje, se razlikuje glede na njeno starost, telesno težo in raven aktivnosti.

RAZUMEVANJE DNEVNIH POTREB VAŠE MAČKE

Za določitev optimalne količine hrane za tvojega ljubljenčka upoštevajte njegovo telesno težo in priporočene dnevne količine, navedene na embalaži hrane. Prilagodi količino hrane glede na raven aktivnosti in zdravstvene potrebe tvoje mačke, da preprečiš morebitne zdravstvene težave.

Redno spremljanje telesne teže in prilagajanje količine hrane je ključno za ohranjanje optimalnega zdravja tvoje mačke. Ne pozabi, da lahko tudi majhne spremembe v prehrani imajo velik vpliv na njeno počutje.

KOMERCIALNA ALI SPECIALIZIRANA HRANA?

Izbira mačje hrane je pomembna odločitev, ki lahko vpliva na zdravje tvoje mačke. Na trgu je na voljo široka paleta komercialnih in specializiranih vrst hrane, vsaka z lastnimi prednostmi in slabostmi.

PREDNOSTI IN SLABOSTI KOMERCIALNE PROTI SPECIALIZIRANI HRANI

Komercialna hrana je pogosto bolj dostopna in priročna za vsakodnevno uporabo, vendar morda ne zagotavlja vseh hranil, ki so potrebna za posebne prehranske potrebe vaše mačke. Po drugi strani specializirana hrana ponuja formulacije, ki so prilagojene specifičnim zdravstvenim stanjem ali življenjskim obdobjem, vendar je lahko dražja.

Pri izbiri mačje hrane upoštevaj potrebe tvoje mačke, njen življenjski slog in morebitne zdravstvene težave. Posvetovanje z veterinarjem ti lahko pomaga pri odločitvi, katera vrsta hrane je najboljša za vašega ljubljenčka.

ZAKAJ MOJA MAČKA NE JÉ?

Nekatere mačke so lahko izbirčne glede svoje hrane, kar lahko povzroči skrb pri lastnikih. Razlogi za izbirčnost so lahko različni, od zdravstvenih težav do preprostih preferenc okusa.

MOŽNI RAZLOGI ZA IZBIRČNOST IN KAKO SPODBUDITI APETIT

Če tvoja mačka nenadoma preneha jesti ali kaže zmanjšan apetit, je pomembno, da najprej izključite morebitne zdravstvene težave z obiskom veterinarja. Včasih lahko sprememba okolja ali stresa vpliva na njihov apetit.

Za spodbujanje apetita poskusite z različnimi vrstami hrane, vključno z menjavo med suho in mokro hrano ali ponujanjem tople hrane, ki ima močnejši vonj. Pomembno je, da ohraniš potrpežljivost in počasi uvajaš nove okuse in teksture. Če želiš več informacij, kako pri mački spodbudti apetit, preberi v članku moja mačka noče več jesti, kaj naj storim?, da boš lažje zamenjal hrano pa triki in nasveti za uspešno menjavo mačje hrane.

Hitra in brezplačna dostava popolne hrane za mačke: Platinum.si

Prednosti naročanja mačje hrane v spletni trgovini

Naročanje mačje hrane preko spletni trgovini PLATINUM vam omogoča dostop do široke palete kakovostnih izdelkov. Poleg tega spletno naročanje omogoča primerjavo različnih izdelkov, enostaven dostop do informacij o sestavinah in hranilni vrednosti, kar vam pomaga pri izbiri najboljše možnosti za vašo mačko. 

Poleg obsežne ponudbe mačje hrane, Platinum.si zagotavlja brezplačno dostavo pri naročilu nad 9€, tako da lahko mački ponudiš vrsti primerno hrano brez dodatnih stroškov prevoza.

Kako hitra dostava vpliva na svežino in kakovost hrane?

PLATINUM zagotavlja hitro dostavo na vaš dom, kar pomeni, da bo naročena hrana za vašo mačko prispela hitro in sveža. Hitra dostava zmanjšuje potrebo po dolgotrajnem skladiščenju hrane na vašem domu, kar ohranja njeno kakovost in okus, da se vaša mačka veseli vsakega obroka.

Popolna hrana, ki jo mačke obožujejo  - Platinum.si

Za zagotavljanje najboljše prehrane tvoji mački se osredotočite na njen življenjski slog, starost in morebitne posebne prehranske potrebe. Pomembno je, da hrana ne samo da je okusna, ampak da podpira zdravo telesno težo, prispeva k dobremu zdravju kože in dlake ter zagotavlja potrebno energijo. Uravnotežena prehrana bi morala vključevati pravo razmerje med beljakovinami, maščobami, ogljikovimi hidrati, vitamini in minerali.

Izbira med komercialno in specializirano hrano je odvisna od individualnih potreb tvoje mačke. Ne glede na to, ali se odločiš za suho, mokro hrano ali kombinacijo obeh, je pomembno, da se prepričaš, ali izbrana hrana ustreza specifičnim prehranskim zahtevam tvoje mačke. Vedno izberi kakovostno hrano, ki je prilagojena za podporo celovitemu zdravju in dobremu počutju tvoje ljubljenke.