Mokra hrana za pse

Fleischsaftgarung

- enaka kvaliteta hrane za pse in ljudi

Mokra Hrana za Pse - najboljša izbira in hitra dostava - Platinum.si

Ko se odločaš za prehrano tvojega psa, je pomembno, da razumeš prednosti, ki jih prinaša mokra hrana za pse. Ne le, da mnogi psi preferirajo sočnost in teksturo mokre hrane pred briketi, temveč lahko mokra hrana za pse ponudi tudi boljšo hidracijo in je lahko lažje prebavljiva. Izbor prave mokre hrane za tvojega psa lahko pomeni razliko med zadovoljnim ljubljenčkom in tistim, ki se sooča s prehranskimi izzivi.

V Platinum.si smo ponosni na to, da vašim ljubljenčkom nudimo samo kakovostno, naravno hrano, ki je prilagojena njihovim prehranskim potrebam in življenjskim obdobjem. Z našo široko ponudbo mokre pasje hrane, ki vključuje različne okuse in vrste mesa, kot so piščanec, govedina, jagnjetina, puran, raca, ribe, losos..., si lahko prepričan, da bo tvoj pes jedel samo najboljše. Poleg tega, da zagotavljamo hitro dostavo, ti z veseljem delimo tudi koristne informacije, kako izbrati pravo mokro hrano za pse.

Mokra hrana za pse - kakšne so prednosti za mladiče in odrasle pse?

Zakaj izbrati mokro hrano za vašega mladička?

Mokra hrana za mladiče ni samo lahko prebavljiva, je tudi bogata z vitamini in minerali, ki so ključnega pomena za pravilen razvoj vašega mladička. Vsebnost vode v mokri pasji hrani pomaga vzdrževati hidracijo, še posebej pomembno v zgodnjih življenjskih obdobjih psa. Sveže meso, kot je  piščanec, govedina, jagnjetina ali sveže ribe zagotavljajo visokokakovostne proteine, ki so potrebni za rast in razvoj mladih psov.

Kako mokra hrana koristi zdravju odraslih psov?

Mokra hrana za odrasle pse ponuja različne prednosti, vključno z izboljšanjem hidracije in zagotavljanjem hranil v lahko prebavljivi obliki. Mnogi strokovnjaki za prehrano psov priporočajo mokro hrano kot del uravnotežene diete, saj lahko zagotovi dodatno hidracijo in je pogosto bolj privlačna za pse, kar je še posebej koristno za izbirčne jedce. PLATINUM ponuja mokro hrano, ki je obogatena z visokokakovostnimi beljakovinami, bistvenimi maščobami in vitamini, kar zagotavlja, da vaš pes prejme vse potrebno za zdravo življenje.

Primerjava mokre in suhe hrane: Kaj je bolje za tvojega psa?

Mokra hrana ima večno vsebnost vlage, kar je ključnega pomena za vzdrževanje dobre hidracije tvojega psa, še posebej v vročih poletnih mesecih. Poleg tega mokra hrana pogosto vsebuje več svežega mesa in manj konzervansov v primerjavi s suho hrano, kar pomeni, da je lahko bolj okusna in prebavljiva za tvojega psa. Ta vrsta prehrane lahko pomaga tudi pri ohranjanju zdrave teže, saj je mokra hrana običajno manj kalorična, a hkrati zagotavlja občutek sitosti.

Hranljiva mokra hrana za pse

Posebej hranljiva

PLATINUM Fleischsaftgarung (FSG) ohranja biološko pomembna hranila v naši mokri hrani. To je zaradi:

 • hranljivih mesnih sokov v svežem mesu, 
 • krajšega čas kuhanja v primerjavi z običajno mokro hrano v pločevinkah,
 • dejstva, da mesni sokovi niso razredčeni (ne dodajamo vode).
Prava poslastica za tvojega psa

Slastna mesna poslastica

PLATINUM Fleischsaftgarung je slasten grižljaj za tvojega psa, popolnoma brez vabil, arom, barvil ali ojačevalcev okusa. To je zaradi:

 • Svežega mesa (mišično meso, brez drobovine), ki se kuha v čisti obliki v lastnem mesnem soku. To pomeni, da vode ne dodajamo!
 • Tehnike hitrega in nežnega kuhanja v Tetra Recart® embalaži, ki zagotavlja, da se sočna aroma in okus med kuhanjem ne izgubijo, kot se to pogosto dogaja pri kuhanju v pločevinkah.

Kako izbrati pravo mokro hrano za psa glede na starost in prehranske potrebe?

Najboljša mokra hrana za mladiče: Kaj moraš vedeti?

Ključnega pomena je, da izbereš mokro hrano za mladiče, ki je posebej oblikovana za podporo hitremu razvoju in rasti. Mokra hrana za mladiče Platinum Puppy zagotavlja vse ključne sestavine, ob tem pa je tudi izjemno okusna, kar spodbuja mladiča k hranjenju.

MOKRA HRANA ZA PSE IN POSEBNE PREHRANSKE POTREBE

Tvoj pes ima edinstvene prehranske potrebe, ki se razlikujejo glede na starost in raven aktivnosti. Mokra hrana za pse je primerna za starejše pse, ki zaradi slabih zob težko žvečijo brikete. Prav tako je primerna za pse, ki so nagnjeni k debelosti, saj zaradi nižje kalorične vrednosti hrane lažje vzdržujemo njihovo težo. In seveda je primerna za izbirčneže, saj je hrana zaradi intenzivnejšega vonja in okusa bolj mamljiva kot suha hrana.

KAKO MOKRA HRANA VPLIVA NA PREBAVO IN HIDRACIJO PSA

Mokra hrana je zaradi večje vsebnosti vlage odlična za spodbujanje hidracije in lahko prispeva k boljši prebavi, še posebej pri pasjih mladičih, ki se še prilagajajo trdni hrani. Pravilna hidracija je ključna za podporo zdravju ledvic in urinarnega trakta, mokra hrana pa zaradi svoje sestave pomaga pri izpolnjevanju teh potreb tvojega psa.

Mokra pasja hrana za odrasle pse

Za odrasle pse je pomembno, da njihova prehrana ustreza njihovi stopnji aktivnosti, teži in zdravstvenim potrebam. Mokre hrane za odrasle (Adult) pse v naši spletni trgovini ponujajo raznolikost proteinskih virov in hranilnih snovi, kar omogoča prilagajanje prehrane posameznim potrebam tvojega psa.

Katere proteini so na voljo v naši ponudbi - piščanec, govedina, jagnjetina, puran, losos, ribe ...?

Prednosti različnih vrst mesa v mokri hrani za pse

Naša ponudba mokre hrane za pse vključuje širok spekter visokokakovostnih mesnih in ribjih sestavin. Vsak od teh proteinskih virov prinaša posebne prehranske prednosti. Na primer, govedina je bogata z železom, piščanec pa je lahka in lahko prebavljiva možnost. Jagnjetina in puran nudita edinstvene okuse, medtem ko je losos znan po svoji visoki vsebnosti omega-3 maščobnih kislin, ki so ključne za zdravje kože in dlake.

Kako lahko različni proteini vplivajo na zdravje vašega psa?

Proteini igrajo ključno vlogo v prehrani psa, saj prispevajo k gradnji in vzdrževanju mišične mase, izboljšanju imunskega sistema in spodbujanju celotnega dobrega počutja. Različne beljakovine v mokri hrani za pse lahko imajo specifične učinke na zdravje vašega psa, zato je pomembno izbrati pravo vrsto mesa glede na potrebe in morebitne prehranske omejitve vašega psa. Za izbor določenih sestavin za občutljive pse, ali pse z določenimi alergijami na sestavine lahko uporabite našega PLATINUM prehranskega svetovalca.

Izbira pravega okusa mokre hrane: Kaj imajo psi najraje?

Izbira okusa mokre hrane za vašega psa se lahko zdi kot uganka, vendar je ključnega pomena osredotočiti se na prehranske potrebe in preference tvojega psa. V Platinum.si nudimo različne okuse, ki so prilagojeni za zadovoljitev tudi najbolj izbirčnih psov. Eksperimentiranje z različnimi okusi in teksturami je odličen način, da odkriješ, kaj tvoj pes najraje je. V pomoč ti bo možnost naročanja več okusov : MEGA MIX Mokra Hrana za Pse.

Hranljiva hrana za pse

Zelo prebavljivo

Fleischsaftgarung (FSG) naredi našo mokro hrano zelo prebavljivo in hranljivo. To je posledica velike količine svežega mesa, ki omogoča kuhanje v mesnem soku.

Pasji prebavni sistem je zasnovan za uživanje mesa. To pomeni, da psi hitreje in bolj učinkovito prebavijo meso kot ljudje. Zato je mokra hrana, pripravljena s Fleischsaftgarung (FSG) lahko prebavljiva in učinkovito izkoriščena. Posledično so iztrebki majhni, stabilne oblike in nimajo neprijetnega vonja, tekstura blata pa vašemu psu olajša iztrebljanje.

vsebuje manj ogljikovih hidratov

Manj ogljikovih hidratov

Mokra hrana Fleischsaftgarung (FSG) vsebuje le tolikšen delež ogljikovih hidratov, ki je potreben za zdravje tvojega psa in ne vsebuje glutena, pšenice, soje ali GSO. Preveč ogljikovih hidratov upočasni prebavo in je pogosto vzrok za nastanek zobnega kamna.

 • lažja prebava,
 • manj možnosti za nastanek zobnega kamna.

PRILAGODITEV KOLIČINE MOKRE HRANE POTREBAM TVOJEGA PSA

Razumevanje, koliko mokre hrane naj tvoj pes zaužije, je bistvenega pomena za njegovo zdravje. Količina hrane se razlikuje glede na starost, velikost, raven aktivnosti in zdravstveno stanje psa. Pravilna količina mokre hrane bo zagotovila, da vaš pes prejme vse potrebne hranilne snovi, ne da bi pri tem prišlo do prekomerne telesne teže ali pomanjkanja hranil.

KOLIKO MOKRE HRANE NAJ DOBI MOJ PES?

Ugotavljanje prave količine mokre hrane za tvojega psa zahteva poznavanje njegovih specifičnih potreb. Vodilo je lahko navodilo proizvajalca na embalaži. Splošno pravilo je, da se količina hrane prilagaja glede na telesno težo psa, pri čemer je treba upoštevati ravnotežje med mokro hrano in suho hrano, če ju kombinirate.

URAVNOTEŽENJE MOKRE IN SUHE HRANE ZA PSE

Kombiniranje mokre hrane in suhe hrane tvojemu vašemu psu zagotovi raznoliko prehrano ter uravnotežen vnos hranil. Mokra hrana je običajno bolj privlačna za pse, saj ima močnejši vonj in okus.
Če želite psu nuditi malo razvajanja in raznolikosti, lahko enostavno preklapljate med vsemi vrstami PLATINUM hrane. Tu ni pomembno, ali mu date mokro hrano zjutraj in suho hrano zvečer ali obratno.

NASVETI ZA HRANJENJE IZBIRČNIH PSOV

Za izbirčne pse je lahko uvedba mokre hrane v njihovo prehrano dober način, da jih spodbudiš k rednemu hranjenju. Mokra hrana je zaradi intenzivnejšega vonja in okusa bolj mamljiva kot suha hrana. Poskusiš lahko z različnimi okusi in teksturami, da ugotoviš, kaj tvoj pes najraje je'. Pomembno je tudi, da hrano postrežeš na pravilen način, da ohraniš njeno svežino in okus.

Kako prehoditi s suhe na mokro hrano brez težav za vašega psa?

Hiter ali Postopen prehod?

Prehod z običajne mokre hrane na PLATINUM MENU se lahko opravi takoj, brez prehodne faze.
Če ima tvoj kuža zelo občutljiv želodec, lahko v prvih 1-2 dneh počasi dodajaš PLATINUM MENU prejšnji mokri hrani in tako postopoma v celoti preideš na PLATINUM MENU.

Pomembnost opazovanja odziva psa na novo hrano

Ko uvajaš mokro hrano v prehrano tvojega psa, je ključno natančno opazovati njegov odziv. Bodi pozoren na morebitne prebavne težave, spremembe v apetitu ali vedenju. Ta opazovanja ti bodo pomagala prilagoditi prehrano tvojega psa, da zagotoviš najboljšo možno skrb in podporo njegovemu zdravju.

nerazredčena hrana za pse

Nerazredčeno

Pri Fleischsaftgarung (FSG) se sveže meso kuha samo v lastnem mesnem soku, brez dodane vode, zato je hrana popolnoma nerazredčena.
Zaradi visoke hranilne vrednosti mesa in mesnih sokov se zmanjša (količinsko) potreben vnos hrane, kar vpliva na manjšo obremenjenost želodca in prebavnega sistema ter pozitivno na dolgoročno zdravje tvojega psa.
V praksi to pomeni: Vsak 375-gramski paket PLATINUM MENU je po hranilni vrednosti enakovreden 800-gramski pločevinki tradicionalne mokre hrane za pse. Plačaš manj, dobiš več!

ne maram pločevink!

Stran s pločevinko

Kratek čas kuhanja je mogoč zaradi posebne oblike Tetra Recart® pakiranja, kjer optimalna temperatura kuhanja hitreje doseže sveže meso na sredini, kot ga doseže v okrogli pločevinki. Zato se pasja hrana v pločevinkah segreva dalj časa, kar pomeni, da je hrana ob robu pogosto prekuhana, kar ima negativni vpliv na hranilne snovi in okus.

 • okolju prijazna embalaža,
 • prihranek prostora,
 • enostavna uporaba.

Zakaj izbrati Platinum.si za nakup mokre hrane za tvojega psa?

Kvalitetna mokra hrana za pse - Konzerve (Pločevinke) ali Platinum ?

PLATINUM uporablja za pripravo mokre hrane postopek FSG (Fleischsaftgarung). Nastal je v kuhinji in ne v industrijski proizvodnji pasje hrane. Metoda temelji na tehnikah, ki jih kuharski mojstri pogosto uporabljajo, da z mesnimi sokovi naredijo meso okusnejše in bolj zdravo. Način priprave pasje hrane po metodi FSG (Fleischsaftgarung) je prilagojen fizičnim potrebam in interesom psa.

Postopek priprave mokre hrane temelji na tehniki hitrega kuhanja. Da bi to dosegli, sveže meso kuhamo neposredno v Tetra Recart® embalaži, ki edina omogoča, da temperatura kuhanja hitreje doseže sveže meso na sredini, kot pa bi ga v okrogli pločevinki.

Zaradi visoke hranilne vrednosti mesa in mesnih sokov se zmanjša (količinsko) potreben vnos hrane, kar v praksi pomeni da je 375-gramski paket PLATINUM MENU po hranilni vrednosti enakovreden 800-gramski pločevinki običajne mokre hrane za pse.  Plačaš manj, dobiš več!

Prednosti nakupe mokre pasje hrane na Platinum.si: hitra dostava in široka izbira

Naše stranke cenijo široko izbiro visokokakovostne mokre pasje hrane, ki jo ponujamo, kot tudi našo zavezanost hitri dostavi. Ne glede na to, ali iščete specifičen okus, vrsto proteina ali hrano za posebne prehranske potrebe, v Platinum.si imamo nekaj za vsakega psa. Naš cilj je omogočiti enostavno in prijetno izkušnjo nakupa, tako da se lahko posvetiš skrbi za tvojega psa.

Na ravni človeške hrane

Metoda priprave hrane FSG povzdigne hrano za pse na nivo človeške hrane. Na prvi pogled se za nekatere lastnike psov to sliši kot pretiravanje, ampak a ni pes naš najboljši prijatelj in del naše družine (krdela)?

Za dobro počutje v naši družini je pomembno, da je tudi njegova prehrana na nivoju ostalih družinskih članov.
Izvor hišnega psa sega 15.000 let nazaj. Danes je gozd za psa zabaven, ne pa alternativa za življenje. Družina je v celoti nadomestila krdelo. V preteklosti je na zdravo počutje psa vplival položaj v krdelu, danes pa nanj vpliva njegov položaj v družini.

Zato mora biti tudi prehrana na enaki ravni kot človeška in prilagojena njegovim potrebam.

Naše zadovoljne stranke: Zakaj se odločajo za nakup pri nas?

Stranke se vedno znova vračajo k Platinum.si, ker cenijo našo zavezanost kakovosti, široki izbor hrane in izjemno storitev za stranke. Pohvale za našo hitro dostavo, prijaznost in strokovnost dokazujejo, da smo prava izbira za nakup mokre hrane za pse. Zavedamo se, da je vsak pes edinstven, zato se trudimo, da bi ponudili personalizirano svetovanje in izdelke, ki najbolje ustrezajo potrebam tvojega ljubljenčka.

FSG za zaščito zdravja psov

V svetu, kjer je prisotnih polno reklamnih obljub, le stežka ločimo dobro od slabega. Zato smo TÜV SÜD ELAB (sedaj ELAB Analytik GmbH) pooblastili, da našo hrano za pse redno in neodvisno preverja. Preverja se:

 • Naš delež svežega mesa. Preverja se skladnost recepta in priprave.
 • Naša izjava (deklaracija). Preverja se, ali so vse uporabljene sestavine pravilno označene.
 • Mikrobiološka sestava. Preverja se vsebnost škodljivih snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje tvojega najboljšega prijatelja.

Nasveti za zagotavljanje uravnotežene prehrane s pomočjo mokre hrane

Odločitev za mokro hrano kot del prehrane vašega psa lahko ima številne pozitivne učinke na njegovo zdravje in dobro počutje. Ne le, da mokra hrana psom ponuja dodatno hidracijo, ampak je pogosto tudi bolj privlačna za pse, kar je še posebej koristno pri izbirčnih jedcih ali pasjih mladičih, ki se še navajajo na trdno hrano. Poleg tega, ko izbereš visokokakovostno mokro hrano, ki ustreza prehranskim potrebam tvojega psa, mu zagotoviš ključne hranilne snovi, potrebne za njegovo zdravje in razvoj.

Ne glede na to, ali si se odločil za popolnoma mokro prehrano ali kombinacijo mokre in suhe hrane, je ključnega pomena, da pozorno spremljaš reakcijo tvojega psa na hrano.

V Platinum.si vam stojimo ob strani z nasveti in priporočili, kako zagotoviti, da je prehrana vašega ljubljenčka uravnotežena in prilagojena njegovim potrebam.

Mnenja naših kupcev
Mnenja naših kupcev
Pasja jedca sta navdušena nad piščančkom.
— Igor C.
Mnenja naših kupcev
Menu fish je mojemu kužu, ki je že v letih res izboljšala apetit in ga je veselje gledati kako z užitkom je
—  Marjeta V.
Mnenja naših kupcev
Mehka hrana DUCK+TURKEY je za naše whippete pravi posladek in jo kombiniramo s suho hrano. Hrana ima zelo prijeten vonj po mesu. Paket je polen z zelo malo želetine. Vidni kosi mesa. ...
— Roman F.