Neustavljivo okusno

hvala Freshmeatdryer

Suha hrana za mačke - najboljša izbira in hitra dostava - Platinum.si

Iskanje idealne suhe hrane za vaše ljubljene mačke ni vedno enostavno. Različne potrebe mačk glede na starost, pasmo in zdravstveno stanje zahtevajo premišljeno izbiro, ki bo zadostila njihovim prehranskim potrebam in poskrbela za njihovo dolgo in zdravo življenje. Na Platinum.si se zavedamo vseh teh faktorjev in vam ponujamo vodnik, kako izbrati pravo suho hrano za vašega mačjega ljubljenčka, skupaj z možnostjo hitre in zanesljive dostave naravnost do vaših vrat.

Kako izbrati kvalitetno suho hrano za mačke?

Mačkam primerna hrana

Mačke so mesojede živali, kar pomeni, da vsa potrebna hranila črpajo iz svežega mesa in živalskih beljakovin. Poleg tega je mačji metabolizem zasnovan tako, da vso energijo proizvaja iz zaužitih beljakovin. To pomeni, da mora biti meso glavna sestavina mačje hrane. Kot mesojedci so mačke odvisne od visoke vsebnosti beljakovin v njihovi prehrani in jih tudi izredno dobro presnavljajo. Zato se v PLATINUM-u že od samega začetka zanašamo na sveže meso.
Prav tako nam inovativni postopek priprave (Freshmeatdryer) dopušča, da v svežem mesu ohranimo vsa pomembna hranila in zagotovimo visok delež mišičnega mesa v mačji hrani.
Ker mačke v naravi včasih pojedo cel ulovljen plen, s tem zaužijejo tudi sestavine iz prehrane plena (trave, zelišča, žita, zelenjavo in sadje), kar pozitivno vpliva na njihovo prebavo. Tudi to je nekaj, kar smo pri sestavi naše mačje hrane skrbno upoštevali.

Kakšne so prednosti suhe hrane za mačke?

Suha hrana za mačke ponuja številne prednosti, ki so ključne za zdravje in dobro počutje naših kosmatih prijateljev. Zasnovana kot popolna hrana, je idealna izbira za zagotavljanje vseh potrebnih hranil. Briketi, ki so temelj suhe hrane, so prilagojeni zahtevam in aktivnosti mačke, kar pripomore k ohranjanju idealne telesne teže. Poleg tega je hrana za mačje mladiče oblikovana tako, da podpira njihov razvoj, medtem ko je na voljo tudi hrana posebej namenjena steriliziranim odraslim mačkam.

Briketirana hrana za odrasle mačke ne le da olajša hranjenje zaradi svoje praktične oblike, ampak tudi prispeva k dobremu zdravju kože in dlake tvoje mačke. Obogatena z vitamini in minerali, uravnotežena briketirana hrana je ključnega pomena za ohranjanje vitalnosti tvoje mačke. Izbrati kvalitetno hrano za naše mačje prijatelje pomeni zagotoviti jim dolgo in zdravo življenje.

Brez vabil ali ojačevalcev okusa

Hrustljav ugriz in mesnat okus hrane MeatCrisp je posledica priprave po metodi Freshmeatdryer. Ta sveže meso in druge sestavine (ki so pomembne za zdravje mačk) suši pri nizkih temperaturah in ob nenehnem kroženju zraka.
Počasen in enakomeren proces sušenja ohranja naravna hranila, pomembna za zdravje mačke, ter tudi naravni okus mesa. Zato je hrana za mačke MeatCrisp tudi brez vabil ali ojačevalcev okusa slastna in hranljiva.

MeatCrisp je pripravljen izključno iz svežega mesa

Izključno iz svežega mesa

MeatCrisp je pripravljen brez mesne ali živalske moke. Številne raziskave so pokazale, da večina komercialne mačje hrane ne zadovoljuje njihovih potreb po beljakovinah. To se zgodi v primeru, ko mačja hrana vsebuje pretežno beljakovine rastlinskega izvora ali mesno oziroma živalsko moko.
Beljakovine v mesni ali živalski moki so nižje kvalitete kot beljakovine iz svežega mesa, saj so bile pred predelavo v mačjo hrano večkrat izpostavljene visokim temperaturam in tlaku.
Zato imajo te beljakovine v primerjavi s svežim mesom nižjo hranilno vrednost, slabšo prebavljivost in biološko vrednost.
Glavni vir beljakovin v hrani za mačke MeatCrisp je zato izključno sveže meso.

Zakaj izbrati PLATINUM Suho mačjo hrano?

PLATINUM - HRANA ZA MAČKE PO METODI FRESHMEATDRYER

S segrevanjem se povečuje prebavljivost mesa. Kot so ugotovili znanstveniki z univerze Harvard, se lahko toplotno denaturirane beljakovine prebavijo hitreje kot surovo meso, kar velja tako za ljudi kot živali. Prav tako segrevanje mesa uniči vse morebitno prisotne patogene (klice in bakterije) in tako zmanjša porabljanje telesne energije za boj proti okužbam.

Priprava mačje hrane po metodi Freshmeatdryer omogoča pripravo polnovredne mačje hrane iz svežega mesa, ki odstopa od komercialne mačje hrane na trgu. Naša mačja hrana se pripravlja pri nizkih temperaturah, s čimer se v hrani ohranijo vsa dragocena naravna hranila in aminokisline, ki jih mačke potrebujejo za svoje zdravje. Ker kot glavni vir beljakovin uporabljamo visok delež svežega mesa, je v naši mačji hrani vsebnost beljakovin veliko višja kot pri hranah, ki so po večini narejene iz živalske moke, mesne moke ali rastlinskih beljakovin. Prav tako se zaradi posebnega postopka priprave v naši mačji hrani ohrani naravni okus mesa, ki ga mačke še kako obožujejo. To so nekatere izmed lastnosti, po katerih se hrana za mačke po metodi Freshmeatdryer razlikujejo od običajne mačje hrane.

INDUSTRIJSKA SUHA MAČJA HRANA

Suha mačja hrana je večinoma narejena z ekstrudiranjem ali stiskanjem.

EKSTRUDIRANA SUHA MAČJA HRANA

Mačja hrana po postopku ekstrudiranja nastane tako, da gredo vse sestavine najprej skozi velikanski "vijak", imenovan ekstruder, kjer so izpostavljene visokemu pritisku in vročini. Nato se sestavine posušijo v vroči peči, v premazni mašini pa se briket obda z maščobami in ostalimi dodatki. Številne ekstrudirane suhe mačje hrane kot glavni vir beljakovin ne uporabljajo svežega mesa, saj lahko zaradi značilnosti postopka priprave ekstrudirana hrana vsebuje le približno 25 % svežega mesa. Razlog je v tem, da ekstruder za suho hrano ne more učinkovito predelati več svežega mesa, ne da bi briketi suhe hrane ne koncu razpadli. Kot glavni vir beljakovin za brikete v ekstrudirani shrani za mačke se uporablja mesna moka.

HLADNO STISKANA SUHA MAČJA HRANA

Hladno stiskana hrana za mačke se proizvaja na podoben način kot peletirana (v pelete stisnjena) hrana za tovarniško kmetijstvo. Zato so na primer peleti suhe hrane za govedo ali prašiče zelo podobni hladno stiskanim peletom suhe hrane za mačke. Vendar pa se hladno stiskan suha hrana za mačke stiska samo iz mok, kot so koruzna moka, riževa moka, moka iz vampov, kostna moka in mesna moka. Zato se bo hladno stiskana suha hrana za mačke, če jo za eno uro postavimo v kozarec vode, ponovno razpadla v moko. Tudi trditev "hladno stiskana" suha hrana za mačke ni povsem pravilna, saj tovrstna hrana vsebuje tudi živalske sestavine (kot so moka iz vampov, kostna moka ali mesna moka), ki so bile pred postopkom hladnega stiskanja že obdelane pri visokih temperaturah in visokem tlaku.

PEČENA SUHA MAČJA HRANA

Pečena hrana za mačke se lahko v veliki meri pripravi iz svežega mesa. Vendar pa se sestavine pri pečenju segrevaju dalj časa kot pri postopku ekstrudiranja.

PREDNOSTI HRANE ZA MAČKE PO METODI FRESHMEATDRYER

Mačja hrana po metodi Freshmeatdryer je popolna suha hrana za mačke in vsebuje številne dragocene lastnosti, ki koristijo mačjemu zdravju. Naša mačja hrana je pripravljena izključno iz svežega mesa, popolnoma brez mese ali živalske moke (ki jo pogosto najdemo v komercialni suhi hrani za mačke). Prav tako ne vsebuje žit, ki "vsebujejo" gluten. Zato našo mačjo hrano odlikujejo visoka vsebnost beljakovin, hranljivost in lahka prebavljivost.

Poleg tega v našo mačjo hrano ne dodajamo arom ali vabil, kot je recimo mačja meta. Tudi brez tega je naša mačja hrana izredno privlačna tudi za bolj izbirčne mačke z visokimi kriteriji. Razlog je v tem, da zavoljo posebnega postopka priprave, v mačji hrani ostanejo hranilno bogat mesni sok in mesne maščobe, ki so glavni nosilni omamnega mesnega okusa.

Tavrin je kot esencialna aminokislina pomembna sestavina mačje prehrane. Ker mačke tavrina ne morejo proizvajati same, ga lahko zaužijejo samo s hrano. Zato naša suha mačja hrana vsebuje optimalno količino tavrina in je optimalno prilagojena naravnim mačjim potrebam.

100 % Garancija

Ker verjamem v naše izdelke, ti ob nakupu pripada 30 dnevna garancija vračila denarja.

Prepoznavanje potreb vaše mačke: mladiči, odrasle mačke ali seniorji

Suha hrana za mačke je optimizirana za različne življenjske etape - od mladičev do starejših mačk. Mladiči potrebujejo hrano, obogateno z esencialnimi hranili za zdrav razvoj, medtem ko odrasle mačke vseh pasem potrebujejo uravnoteženo briketirano hrano, ki ohranja njihovo vitalnost. Za starejše mačke je pomembno, da suha hrana vsebuje manj kalorij, hkrati pa zadostne količine vlaknin, ki podpirajo dolgo in zdravo življenje.

Izbor hrane glede na posebne potrebe: mačke z občutljivo prebavo, sterilizirane odrasle mačke in starejše mačke

Mačke z občutljivo prebavo ali sterilizirane mačke potrebujejo hrano, prilagojeno njihovim specifičnim potrebam. Mačji briketi brez žit so odlična opcija za občutljive mačke, saj zmanjšujejo tveganje za prebavne motnje, medtem ko sterilizirane in kastrirane mačke potrebujejo hrano z nižjim deležem maščob in več vlakninami, da ohranjajo idealno telesno težo. Pri PLATINUM je na voljo linija za Sterilizirane in starejše mačke.

Katera suha hrana je najboljša za mačje mladiče?

Pomen uravnotežene prehrane za mladiče

Uravnotežena prehrana je ključnega pomena za razvoj mladih mačk. Hrana za mačje mladiče mora biti obogatena z esencialnimi hranili, kot so beljakovine, maščobne kisline, vitamini in minerali, ki so nujni za pravilen razvoj kosti, mišic in imunskega sistema. Briketi obogateni z esencialnimi hranili zagotavljajo, da bo vaš kitten zrasel v zdravo odraslo mačko.

Hrana za mačje mladiče (kitten): Briketi obogateni z esencialnimi hranili

Briketi za mačje mladiče so posebej formulirani, da zadovoljijo povečane prehranske potrebe rastočih mačk. Obogateni z visokokakovostnimi beljakovinami, kot so sveže piščančje meso ali sveže ribe, nudijo popolno podporo za razvijajoče se mišice, medtem ko optimalna količina kalcija in fosforja zagotavlja močne kosti in zobe.

Izbor okusov in sestavin za najzahtevnejše mladiče: hrana s Piščancem in Riba

Izbirčne mačke zahtevajo posebno pozornost pri izbiri okusov in sestavin. Naše formule za mačje mladiče s piščancem ali ribo so zasnovane tako, da pritegnejo tudi najbolj izbirčnega jedca, hkrati pa zagotavljajo vse potrebne hranilne snovi za zdrav razvoj.

Popolna suha hrana za odrasle mačke

Izbira prave formule: Adult hrana za mačke Piščanec in Riba

Uravnotežena briketirana hrana za odrasle mačke vseh pasem je prilagojena potrebam odraslih mačk in zagotavlja popolno uravnoteženo prehrano, ki podpira dolgo in aktivno življenje. Naši briketi za odrasle mačke so obogateni z optimalno mešanico beljakovin, maščob, vlaknin ter vitaminov in mineralov, ki zagotavljajo vse potrebno za vzdrževanje zdravja in vitalnosti vašega ljubljenčka.

Popolna hrana za aktivne mačke

Aktivne mačke potrebujejo uravnoteženo prehrano, ki jih oskrbuje z energijo skozi ves dan. Naša suha hrana za odrasle mačke vsebuje visokokakovostne vire beljakovin, kot so sveže piščančje meso ali sveža riba, ki zagotavljajo zadostno količino energije in podpirajo zdravje mišičnega tkiva.

Specifične potrebe odraslih mačk: Sterilizirane mačke in kastrirane mačke

Specifične potrebe steriliziranih in kastriranih mačk zahtevajo posebno formulo suhe hrane, ki pomaga preprečevati pridobivanje telesne teže in podpira zdrav urinarni sistem.

Specializirana suha hrana za mačke z občutljivo prebavo

Rešitve za mačke z občutljivejšo prebavo: Briketi brez žit

Mačke z občutljivo prebavo potrebujejo posebno pozornost pri izbiri suhe hrane. Naši briketi brez žit so idealna izbira, saj so zasnovani tako, da zmanjšujejo možnost prebavnih težav, hkrati pa zagotavljajo vse potrebne hranilne snovi za zdravo in dolgo življenje vašega mačjega spremljevalca.

Idealna kombinacija sestavin za krepitev prebavnega sistema

Naša suha hrana za mačke z občutljivo prebavo vsebuje idealno kombinacijo sestavin, ki krepijo prebavni sistem in pomagajo ohranjati zdravo črevesno mikrofloro. Visokokakovostni viri beljakovin (sveže meso) in lahko prebavljivi ogljikovi hidrati (Flor de Maíz - najboljša koruzna moka) zagotavljajo optimalno prehrano brez dodatnih obremenitev za prebavni sistem.

Kako prepoznati simptome občutljive prebave pri vaši mački

Pogosti simptomi, ki lahko nakazujejo na občutljivo prebavo pri mački, vključujejo pogosto bruhanje, drisko ali zaprtje. Prav tako lahko opaziš spremembe v apetitu ali telesni teži. V takih primerih je pomembno posvetovanje z veterinarjem in izbira suhe hrane, ki je posebej formulirana za podporo občutljivemu prebavnemu sistemu.

MAČKAM PRIMERNA HRANA S SVEŽIM MESOM

MAČKAM PRIMERNA

HRANA S SVEŽIM MESOM

Nasveti za hranjenje tvoje mačke

Moja mačka noče jesti

Skoraj vsak mačji lastnik se bo strinjal, da so mačke glede hrane zelo izbirčna. Ampak ne glede na to, kako zahteven okus ima tvoja mačka, je nenavadno, če ta nenadoma preneha jesti svojo hrano, ki jo je navajena.

Razlogov, zakaj mačka preneha jesti, je lahko veliko. Kljub temu da so nekateri neškodljivi, zavračanje hrane pri mački nikakor ne smeš jemati zlahka. Mačje telo namreč za razliko od pasjega lakote ne prenaša najbolje, zato lahko ta hitro privede do resnih zdravstvenih težav.

Če tvoja mačka nenadoma izgubi apetit, bodi pozoren še na druge simptome, ki bi lahko v kombinaciji kazali na bolezen (na primer driska, bruhanje, utrujenost ali agresija).Ob tem pa se ne pozabi prepričati, ali se tvoja mačka ne naje do sitega kje drugje.

Več o zavračanju hrane in vzrokih ter rešitvah si lahko prebereš v članku: MAČKA NOČE JESTI! - VZROKI IN NASVETI

Menjava mačje hrane - triki in nasveti

Ali tvoja mačka kljub vsemu trudu in ljubezni noče jesti nove hrane, ki si jo izbral? Brez skrbi, nisi edini. Zelo malo je tistih srečnih lastnikov mačk, ki jim zamenjava hrane uspe brez težav.

Mačka torej nikoli sama od sebe ne bi prešla na boljšo ali bolj zdravo mačjo hrano. Odgovornost za pravilno prehrano je na nas mačjih lastnikih. V večini primerov imamo mačji lastniki dober razlog zakaj smo mački spremenili hrano in tega ne gre izgubiti izpred oči. Motivi za spremembo hrane so lahko: 

 • Starost mačke (od mucka do odraslega mačka)
 • Sterilizacija
 • Bolezni
 • Alergija na hrano
 • Preobčutljivost (na določeno hrano ali sestavino)
 • Intolerance (določene hrane ali sestavine)
 • Prehod s suhe hrane na mokro hrano
 • Prehod z industrijske hrane na kakovostno hrano

Obstaja tudi nekaj trikov, ki pomagajo pri prehodu z ene mačje hrane na drugo in olajšajo zamenjavo hrane zate in za tvojo mačko. Konec koncev si najverjetneje ne želiš, da nova mačja hrana konča v smeteh:

 • Mokro hrano lahko pogreješ in ponudiš nekoliko mlačno, s čimer boš ustvaril še bolj intenziven in slasten vonj po mesu.
 • Poskusi dodati tudi tunino vodo ali piščančjo juho. Mačko lahko premamijo tudi koščki parmezana ali pivskega kvasa.
 • Pri prehodu iz mokre na suho hrano, lahko suhe brikete navlažiš in postopoma zmanjšuješ količino dodane vode.
 • Ko je tvoja mačka lačna, se povečajo možnosti, da bo pripravljena jesti novo hrano. Da bi to dosegel, se v času zamenjave hrane izogibaj dajanju priboljškov za malico med obroki. 

Več si lahko prebereš v našem članku: MENJAVA MAČJE HRANE - TRIKI IN NASVETI

Najhitrejša dostava suhe hrane za vašo mačko

Zakaj izbrati našo spletno trgovino za nakup mačje hrane

V naši e-trgovini Platinum.si se zavedamo, da tvoja mačka ni zgolj hišni ljubljenec, temveč član družine. Zavzemamo se za zagotavljanje visokokakovostne prehrane za mačke vseh pasem in za hitro ter zanesljivo dostavo. 

Prednosti hitre in zanesljive dostave

Zavedamo se, kako pomembno je, da vaši mačji ljubljenčki prejmejo njihovo hrano pravočasno. Zato smo optimizirali naš sistem dostave, da zagotovimo, da bo vaše naročilo suhe hrane za mačke dostavljeno hitro in zanesljivo. Svoj naročilo lahko spremljate v realnem času, zagotavljamo pa tudi več možnosti plačila, ki so prilagojene vašim potrebam.

Načini plačila in dostave prilagojeni vašim potrebam

Na Platinum.si ponujamo različne načine plačila in dostave, ki so prilagojeni vašim potrebam in željam. Ne glede na to, ali preferirate plačilo po povzetju, s kreditno kartico ali preko PayPal, vam omogočamo enostavno in varno nakupovanje. Naš cilj je zagotoviti, da bo izkušnja nakupa mačje hrane v naši spletni trgovini enostavna, priročna in prijetna.